Een overzicht van ons aanbod workshops:

 

* Elementen & keuzes maken:

82

Wist je dat ons volledig bestaan kan vertaald worden in de 5 elementen.  Hun verhouding bepaald ons mentale ‘zijn’, onze gezondheid, ons leven. Kortom ze zijn in alles aanwezig.Als je vertrouwd bent met de elementen dan kunnen ze je alles vertellen … zodat je keuzes kan maken, oefeningen kan doen om meer in balans te komen, patronen aanpakken en zo veel meer …
Klik hier om meer te lezen …

 

 

* Bewustzijn & ons lichaam:

jouw weg

Kan jij jouw pad volgen?

Body & mind … deze zijn zo sterk met elkaar verweven. Ik sta er nog dagelijks versteld van hoe diep deze verbondenheid wel gaat.
Wist je dat de rol van onze organen en onze gewrichten ook  heel belangrijke is in onze spirituele evolutie.
In deze 2-daagse workshop gaan we ons verdiepen in hun rol.
Klik hier om meer te lezen …

 

 

* Boeddhistische Psychologie:


In deze workshop wordt een algemeen overzicht gegeven van de verschillende lagen en functies in ons menselijk brein.
Het is een inleiding tot de Boeddhistische Psychologie met een aantal handige kapstokken en tools hoe je kan omgaan met emoties en patronen. Het is goed om te beseffen dat dit maar een kleine kennismaking is. Toch kan dit een heel groot effect hebben op jouw levenskwaliteit.
Klik hier om meer te lezen …

 

73

* Lu Jong (5 elementen):

bewerkte originele lu jong

Afbeelding van Lu Jongoefeningen in Lukhang Tempel (Lhasa, Tibet)


De vijf elementen oefeningen zijn ongeveer 8000 jaar geleden ontstaan in Tibet. Kluizenaars die hoog in de bergen leefden, leefden in nauw contact met de natuur en hadden in de gaten dat de elementen in de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam aanwezig waren. Door de natuur en de dieren die om hen heen leefden goed te bestuderen, ontstonden er vloeiende bewegingen gecombineerd met de ademhaling. Het doel was de elementen in het lichaam te zuiveren en in hun oorspronkelijk staat terug te brengen. Zo kregen ze het voor elkaar gezond te blijven, de harmonie tussen lichaam en geest te behouden en (lichamelijke en geestelijke) blokkades te laten verdwijnen.
Deze oefeningen brengen je in balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Klik hier om meer te lezen …

 

* Small Tsa Lung:

foto tibetanen tsa lung

Tibetaanse yogi’s in “Tsa Lung posture”.

Er zijn verschillende manieren om onze actieve geest tot rust te brengen maar een snelle en efficiente manier is ademhalingsyoga of in het Tibetaans Tsa Lung.
Klik hier om meer te lezen …

 

* Mindfulness Meditatie:

 

olifanten

De 9 stadiums op het mindfulness pad.

Mindfulness meditatie, in stilte gaan en aandacht hebben voor onze gedachten. Door mindfulness meditatie te beoefenen, word je geest leeg en helder.
” the mind is like muddy water. If you leave it alone, the mud will settle and the water will naturally become clear” Tulku Lobsang
Klik hier om meer te lezen …