Update een warm hart voor Nepal (01-08-2016)

Beste mensen,

De eerste dagen in juni waren voor mij teleurstellend in Nepal.
Na een vergadering met de directeur bleek dat de school die ik wou terugbouwen geen toelating krijgt van de regering … ik moet zeggen mijn gevoel zat niet meer zo goed met die organisatie … en het zal zo moeten zijn want op mijn reis naar Mustang hadden we een goede gids die in afkomstig is van het gebied getroffen door de aardbeving.
Na een aantal gesprekken bleek al vlug dat hij me verder kon helpen.

Hij gaat op zoek gaan naar een ‘arm’ dorp die geen hulp krijgt.
Dan wordt een comité gevormd door de directeur van de school, het dorpshoofd en de gids.
Zij gaan dan beleggen hoe de bouwwerken kunnen starten en die zelf begeleiden.
Het plan is dat er in oktober gebouwd kan worden!
Ik heb een heel goed gevoel bij deze aanpak … en in oktober ga ik zelf terug gaan kijken!

Ik hou jullie op de hoogte.

Stap 1 is nu een locatie vastpinnen!

 

Maaike

Reageer nu