Wie is Maaike?

Na het behalen van mijn Bachelor Bedrijfsmanagement ben ik opgestart in de uitzendsector. Ik was direct gebeten door de veelvuldige contacten met bedrijven en de mensen die werk zochten. Het was ook een boeiend proces om te zien hoe de uitzendsector door de jaren heen evolueerde van een arbeidsbemiddelaar naar een échte HR-partner. Op zoek gaan naar oplossingen voor klanten op alle HR domeinen en het coachen van mijn ploeg was datgene dat mij jarenlang passioneerde. Ik leefde voor mij werk … wat ik niet zag is dat ik mij volledig identificeerde met mijn werk!

Mijn enorme betrokkenheid en mijn zelfidentificatie met mijn job maakte mij een zeer loyale en gedreven werknemer, maar dit betekende ook dat ik de connectie volledig kwijt was met mezelf met alle gevolgen vandien op gezondsheidsvlak.

In 2007 kreeg ik mijn eerste “crash”, slaapproblemen en allerlei andere kwalen, maakten dat ik een batterij van pillen nam … Ten einde raad vertrok ik naar een Ayurveda kliniek in Sri Lanka. na een behandeling van 2 weken was ik weer helemaal opgelapt en kon ik er weer tegenaan. Wat ik natuurlijk ook deed … met alle gevolg vandien dat ik in 2008 terug een “crash” had, en iets zwaarder dan de eerste. Dit heeft mij vooral geleerd dat er het naast het fysiek losmaken van stress, ook heel belangrijk is om bewust te worden. Je eigen patronen, en gedachten te zien. De combinatie van de twee body & mind, gaan hand in hand.

De eerste invloedrijke verandering in mijn leven was toen er in 2009 een collectief ontslag plaats vond in het bedrijf waar ik toen werkte. Mijn enorme betrokkenheid met mijn collega’s, medewerkers, en met het bedrijf zorgden ervoor dat ik dit niet kon plaatsen. Ik werd er letterlijk ziek van. Een afscheid was dus onvermijdelijk.

Al van in mijn jeugd ben in aangetrokken tot Azië, Boeddhisme en meer bepaald alles dat met Tibet te maken heeft. Dit leek me dan ook de ideale plaats om naartoe te gaan om mijn gedachten op een rijtje te zetten.
India en Buthan stonden op mijn lijstje. Om daarna een 8-tal weken als vrijwilliger aan de slag te gaan in een rehabillitatiecenter van kinderen met HIV in Patan, Nepal.

Dipak, Didi & hari Didi & isha Lalitpur 026

Omwille van de feestdagen hield ik na mijn vrijwilligerswerk in Nepal een aantal vakantiedagen over. Ik besloot die laatste weken door te brengen in Tibet. Toen ik met een gevoel van verdriet Tibet verliet, met mijn laatste blikken gericht op die mooie majestueuze bergketen de Himalaya. Wist ik dat ik een diepe verbondenheid had met dit land. Ik stelde mezelf de vraag: “Wat ga je doen eens je terug thuis bent?” Het antwoord dat in me opkwam, was dubbel: iets met yoga, hetgeen ik had ontdekt tijdens mijn reis in India, en iets met Tibet, waar ik mijn hart verloren heb. Maar niets liet mij vermoeden dat ik een jaar later mijn diploma zou halen als lerares van de Tibetaanse Healing Yoga, of Lu jong genoemd.

Zhangmu 032

Eens terug in België kwam ik toevallig, of net niet, in contact met Souldance. Daar heb ik gevonden wat ik al jaren zocht, namelijk technieken om de filosofie van het Tibetaans Boeddhisme in de praktijk te kunnen omzetten. Annemie bracht mij in contact met Lu Jong, Tsa Lung, Tog Chöd,… en vooral met Tulku-la. Een nieuwe wereld ging voor me open en 201o stond dan ook in het teken van vele workshops nationaal en internationaal, met als eindresultaat mijn Lu Jong teacher certificaat.

En ik moet zeggen, Lu jong heeft mijn leven veranderd… .
Door deze yoga vorm toe te passen ben ik meer in evenwicht en sta ik dichter bij wie ik echt ben.
Ik kan nog even gepassioneerd en betrokken in het zakenleven staan maar dit zonder mezelf ermee te identificeren.

Maar hier zou het verhaal zeker niet stoppen.

Na een intensieve periode van verdieping, vele opleidingen en cursussen, kwam in 2012 de grote ommekeer … opnieuw stond ik voor een professionele keuze in mijn leven.
Ergens diep van binnen voel ik de drang om mensen in de bedrijfswereld, maar ook daarnaast, te begeleiden om een beter balans te vinden in hun leven en in hun job.

Tarayogini, zo noemt mijn bedrijf, is er dan ook op gericht om mensen allerlei technieken aan te reiken om de stress in hun lichaam te verminderen. Om op deze manier naar binnen te gaan en de connectie te maken met je ware zelf. Om daarna terug naar buiten te gaan en de verbinding te maken met de anderen.

tarayogini-symbool (1)

Nu ben ik Lu Jong en Tog Chod en Minfdulness teacher.
Ik ben ook educator, wat betekent dat ik leraren opleidt in Lu Jong, Tog Chöd en Mindfulness.
Maar het menselijke brein leren beter begrijpen is ook één van mijn drijfveren. Door de jaren heen heb ik daar ook heel veel trainigen in gevolgd wat maakt dat ik nu ook coach en trainer ben in de Boeddhistische Psychologie.

Daarnaast heb ik een programma op maat ontwikkeld voor bedrijven die ik het Stress Release Program noem.
En voor individuen heb ik mijn privé praktijk waar ze terecht kunnen voor stress formatting, privé yoga, ademhaling, coaching en zoveel meer.

Wat als hobby begon, hoop ik nu te kunnen doorgeven aan vele anderen!

Sinds 5 jaar organiseer ik ook Yoga en meditatie reeksen in het buitenland.
De mensen een week meenemen vanuit un biotoop en in een mooie, serene omgeving oefeningen doen heeft toch nog altijd een andere effect.
Je brengt hen echt naar binnen … en dat is waarom ik de vele zaken doe.

Lees ook het artikel uit Change Think Positive, winter 2012 ” Yoga in Tibet. Hoe een reis naar Azië Maaike bij haar passie bracht”
Klik op bijgevoegde link om er alles over te lezen: Yoga in Tibet

Daarnaast ben ik mama van een prachtige zoon van 17 en sinds kort ben ik getrouwd met mijn zielemaatje, Pramod.
De thuisbasis van mijn man is Nepal waar hij meer dan 10 jaar ervaring heeft in de reissector.
Hij is van Boeddhistische origine en ik heb een grote voorliefde voor het Boedhisme … dus werd het ons nogal vlug duidelijk dat we mensen willen meenemen naar zeer spirituele plaatsen.
Zo werd ons reisbureau in Nepal ‘Tarahimalayan vision’ geboren, ‘spiritual experience travels in Asia’.

Ik hoop je binnenkort ergens te ontmoeten!

Maaike

maaike