Mijn leraren

In het leven kom je veel leraren tegen.
Je hebt mensen die je nieuwe dingen aanleren, die je intellectuele kennis bijbrengen, die je een job aanleren maar een heel belangrijke groep leraren zijn diegene die je als mens veranderen. Die je dieper in contact brengen met je ware ik.

Eigenlijk is iedere gebeurtenis, iedere relatie, iedere werksituatie en iedereen die je ontmoet je leraar. Zelfs van onze eigen kinderen leren we de grootste en mooiste levenslessen.
Als je dit zo bekijkt dat wordt het leven echt boeiend en uitdagend.
Niet tegenstaand komen we wel een aantal heel speciale leraren tegen in ons leven.
Mensen die ons echt op een heel diep niveau raken en een grote beweging in onszelf teweegbrengen.

Na een lange zoektocht naar antwoorden kwam ik Marie-Anne Tillaert tegen, een coach in bewustwording. Zij is diegene die me de grote les geleerd heeft om de antwoorden binnen mezelf te gaan zoeken. Om aan de slag te gaan met mijn talenten en gaven maar ook met mijn uitdagingen, de zaken die ik misschien niet altijd wou zien. De weg naar bewustwording werd hier geopend voor mij en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor (www.mijnhemelopaarde.be).

Op mijn weg om meer naar binnen te gaan kwam ik in contact met Lu Jong, Tibetaanse Healing Yoga. Deze yoga werd naar het westen gebracht door Tulku Lobsang. Hij is de leraar die me zoveel (Oosterse) wijsheid bijbracht en technieken zoals yoga, mindfulness, tummo, … die ervoor zorgden dat ik steeds met een dieper laag van mezelf connectie kon maken.

LM_010

Tulku Lobsang is een geliefde Boeddhistische meester en arts op het gebied van Tibetaanse geneeskunde en astrologie.

Hij is geboren in de provincie Amdo in Noordoost-Tibet en werd op zijn 13de herkend als de 8ste incarnatie van de Nyentse Lama. In die tijd maakte hij al indruk op de mensen met zijn enorm vermogen tot genezing. Tulku-la ontving een intensief onderricht in de grondslagen van de Boeddhistische beoefening, geneeskunde, astrologie en Tantrayana.
Op zijn 17-de vestigde hij zich in India, waar hij al snel ondervond dat Westerlingen heel veel interesse hebben voor het Tibetaanse erfgoed. In een eerste fase stichtte hij Nangten Menlang, een boeddhistisch medisch centrum, in Manali in Noord-India. Al gauw werd echter duidelijk dat zijn missie ergens anders lag. Sinds zijn 23ste reist Tulku Lobsang 11 maand per jaar met niet meer dan een koffertje over de wereld en geeft hij lezingen en workshops in Noord- en Zuid Amerika, Canada en Europa.
Door met ons te delen, houdt hij de eeuwenoude wetenschap van Tantrische genezing en het Tibetaanse culturele erfgoed in stand.┬áTulku-la’s opmerkelijke capaciteiten als leraar stellen hem in staat om onze aangeboren wijsheid weer wakker te laten worden.
Meer info: www.tulkulobsang.org