Over Tarayogini

Mijn drijfveer is om mensen middelen aan te reiken om volledig in verbinding te staan met zichzelf.

In verbinding staan met jezelf betekent voor mij:

  • Blijven staan (in je kracht), ongeacht de storm die rond jou raast.
  • Bewust kunnen handelen vanuit je sterktes en kunnen omgaan met je valkuilen.
  • Dat je bewuste keuzes kan maken door een beter zicht te krijgen op je emoties en gedachtenpatronen. Het effect hiervan is dat je effectiever en effeciënter wordt.
  • Dat je naast een goed work-life balans ook een goede “workbalance” mag vinden. Maw dat je je job kan doen op een comfortable manier.

Vanuit deze verbinding met jezelf de verbinding te maken met de andere.
Dat wens ik iedereen toe!

Vanuit deze wens is Tarayogini geboren.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring wat de gevolgen kunnen zijn van langdurige stress op je lichaam alsook mijn zoektocht naar hulpmiddelen, wil ik hierin andere mensen ondersteunen en begeleiden.
Maar ik wil hierin nog een stap verder gaan door preventief te werken. Namelijk mensen leren mindful zijn met hun lichaam!

Tarayogini richt zich naar zowel bedrijven als individuen die op zoek zijn naar manieren om met hun stresslevel om te gaan.
Mijn aanbod is geen statisch gegeven maar zal steeds uitgebreid worden op basis van nieuwe verworven kennis of technieken gericht op de noden van de mensen.

Vanwaar is de naam van Tarayogini afkomstig?

Tarayogini, de naam van mijn bedrijf bestaat uit 2 delen namelijk Tara en yogini.
Daar Yoga mijn passie is en ik een enorme connectie heb met Tara was de keuze snel gemaakt voor mijn bedrijf.
Hieronder vind je wat meer uitleg.

Tara, ook bekend als Jetsun Dolma (Tibetaanse taal: RJE btsun sgrol MA) in het Tibetaanse boeddhisme, is een vrouwelijke bodhisattva in het Mahayana boeddhisme die verschijnt als een vrouwelijke Boeddha in het Vajrayana boeddhisme.
In het Vajrayana boeddhisme wordt ze ook gebruikt in meditaties om bepaalde innerlijke kwaliteiten te ontwikkelen en om de leer betreffende leegte en mededogen beter te begrijpen.
Tara betekent letterlijk de redster.
Tara belichaamt ook veel van de kwaliteiten van vrouwelijke principe. Ze is bekend als de Moeder van Barmhartigheid en mededogen. Ze is de bron, het vrouwelijke aspect van het universum, die de geboorte geeft aan warmte, mededogen en vrijstelling van slecht karma zoals ervaren door gewone wezens in een cyclische bestaan. Ze verwekt, voedt, lacht naar de vitaliteit van de schepping, en heeft sympathie voor alle levende wezens als een moeder doet voor haar kinderen

Yogini is een vrouwelijke beoefenaar van yoga.