Lu Jong (yoga) leraar opleiding

Referenties

Lu Jong Teacher 2013

Cynara, ik en Tulku-la

I was amazing to see how much information about Buddha and the Tibetan way of living you have.
Having you as an educator was an amazing experience and unforgetable. Your teachings penetraded my heart fulfilling all my needs.
I bow to you as my teacher with all my heart.
You have my appreciation, love and respect trough the blessing of the three jewels.
Thank you.

Cynara Ribeiro

Lu Jong Teachers 2013-2014

9462_10203470541473215_202100993_n

Felicia

Een beetje afwachtend en terughoudend begon ik aan de opleiding Lu Jong. Onterecht zou snel blijken.  Met heel veel vuur, passie en kennis, nam Maaike ons mee in deze vorming. We leerden intensief de Lu Jong oefeningen aan en werden vertrouwd met begrippen methode, wijsheid, vorm en flow. We maakten kennis met de Boedhistische filosofie en leerden ons lichaam anders begrijpen, via de initiatie in de Tibetaanse geneeskunde.  Maar Lu Jong is nog zoveel meer, het verandert je, transformeert je op fysiek, mentaal en energetisch vlak.  Je opent je hart maar de oefeningen leren je ook om goed geaard, mindfull te blijven en te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Ook het groepsgebeuren, het leren van elkaar, wist Maaike juist en evenwichtig te begeleiden. Steeds was er een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Stilaan kreeg ik ook meer zin om al deze verrijkende bewegingen en wijsheid te gaan delen met andere mensen.  En nu is het dus zover, ik mag mezelf Lu Jong teacher noemen en de eerste lessen worden gepland.  Deze boeiende reis gaat verder…..

Namasté  Maaike

Nadine

Maaike ik wil je bedanken voor de manier waarop jij ons lesgegeven hebt.
De kennis over boeddhisme en Lu Jong die jij hebt, dragen bij tot een diepere beleving en aanleren van deze oefeningen tot in detail. Het heeft me verder op mijn pad gebracht en ben nu dankbaar dat ik deze helende Tibetaanse Yoga mee mag verspreiden het is een cadeau voor de mensheid.

Karl

Mijn initiële motivatie om Lu Jong teacher te worden, was vooral om zelf meer te leren over de Lu Jong oefeningen. Gedurende de opleiding heb ik veel meer geleerd, begrijp ik mezelf en anderen beter.
En vooral heb ik zin om dit alles door te geven aan anderen.
Voor mij was de opleiding een spoedcursus over het leven.

 Isabelle

De opleiding bij Maaike was een zeer boeiende leerschool en ook een proces waarin ik geconfronteerd werd met mijn eigen lichamelijke beperkingen en  Maaike kon hiermee heel goed omgaan om mij toch te blijven motiveren om verder te gaan, zelfs als ik soms de moed wou opgeven.
Maaike geeft veel aandacht zodat de oefeningen correct gebeuren met de juiste accenten in de bewegingen alsook de ademhaling. Ze geeft veel aandacht dat iedereen zich goed voelt in de groep en dat je zeker je eigen grenzen van je lichaam respekteert.
Maaike geeft heel veel respekt aan haar leraar Tulku Lobsang.
Ze zal er ook alles voor doen dat iedereen slaagt in zijn examen. Ze bereidde ons zeer goed voor op wat komen zou in Duitsland.

Maaike geeft les met heel veel overtuiging en passie voor de tibetaanse kultuur. Ze is er volledig van doordrongen, het is haar leven geworden en dit geeft ze ook door in haar lessen.
Het is een echte aanrader om bij Maaike les te volgen.

Lu Jong Teachers 2014-2015

LJ teachers 2014

 

Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met Lu Jong, voelde ik dat dit zo ànders was dan alle de andere ‘yoga’stijlen die ik tot nu toe had gevolgd;Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om de teachers opleiding te volgen. Lu Jong zet een proces in gang… de ervaring van de opleiding was intens, leerrijk en stap voor stap op een subtiele wijze dringt Lu Jong ook door in je dagdagelijks leven: ik werd meer gewaar van mijn patronen, reacties. Meer opmerkzaam en je voelt je meer en meer “thuis” in jezelf.
Ik ben zo dankbaar dat ik deze opleiding heb gevolgd en het mooiste is dat ik dit weer mag doorgeven!
Maaike, dank je wel voor je grondige, intense teachings en dat je er altijd voor ons was, ook tijdens de examens! jouw aanwezigheid, inspiratie en steun waren zo waardevol!
K. C.

‘Een unieke opleiding waar een nieuwe wereld voor mij open gegaan is !
Wat bij mij begonnen was als een zoektocht naar een oplossing voor mijn lage rugprobleem is uitgegroeid tot een ware passie om anderen deze Oosterse healingstechnieken aan te leren. Daarenboven werd ik voor het eerst ondergedompeld in het Boedhisme. Mijn vrouw was al geruime tijd spiritueel bezig maar dit was een ver van mijn bed show.
Met de maandelijkse teachings van Maaike kreeg ik langzaam meer inzichten en kwam op hetzelfde pad als mijn vrouw. Veel dank hiervoor !’
E . D.

Beste Maaike,
Eerst en vooral mijn liefdevolle wensen voor 2016!!
Het is lang geleden dat ik nog kontakt met je opgenomen heb..dat spijt me, maar nu maak ik even tijd om jou nog eens hartelijk te bedanken voor al het goede dat je gebracht hebt in mijn leven.  

Ik ken jou als een krachtige, empatische, …vrouw, lerares, je weet en voelt, wat je overbrengt naar andere mensen toe, dat dit het meest inspirerende is wat je voor jezelf en anderen wenst te geven! Jouw vuur, jouw passie om anderen te helpen patronen die niet heilzaam zijn, op te ruimen, te verbranden..het helende werk te leven, daar respekteer ik je enorm voor en ik ben je dankbaar!

Hier in het koude Noorwegen, probeer ik via mooie, krachtige boeken, mezelf te helpen vergissingen en verwarringen te herkennen, maar dat is lang niet hetzelfde hulp en inzicht te krijgen van een lerares, van jou.

Maaike, ik wens je al het goede toe…dat het pad waarvoor je gekozen hebt te volgen, helderder en helderder wordt, stralender en stralender!  Je hebt een plaatsje in mijn hart en daar draag ik zorg voor.

Ik dank je!

Warme knuffel, van hart tot hart, 

Tine