Lu Jong teacher (basic)

 

Wilt U als bedrijf investeren om je mensen in beweging te brengen?
Dan bestaat er een mogelijkheid om een medewerker op te leiden in een zeer efficiënte en effectieve bewegingsdiscipline.

Deze oefeningen hebben een grote meerwaarde voor mensen die te kampen hebben met stress.
De gevolgen van stress voor de gezondheid en de persoonlijkheid, worden op vandaag onderschat.Stress ondermijnt de weerstand en is één van de belangrijkste oorzaken van ziektes. Recente studies tonen aan dat 9% van de Belgische beroepsbevolking last heeft van burn-out klachten. Burn-in, burn-out, zijn geen hype of taboe, maar bittere ernst.
Bovendien heeft stress een grote invloed op de efficiëntie van je medewerkers.

Stress zet zich fysiek vast in ons lichaam waardoor we stram en stijf zijn, waardoor we ons futloos en moe voelen. Lu Jong helpt de stress uit je lichaam los te maken. Deze relaxatie heeft een positief effect op je psyche en dus ook je job.

 

Wat is Lu Jong?

Lu Jong is een bewegingsvorm die ongeveer 8000 jaar geleden ontstaan is in Tibet. Kluizenaars die hoog in de bergen leefden, waren in nauw contact met de natuur en hadden in de gaten dat de elementen in de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam aanwezig waren.  Het doel was de elementen in het lichaam te zuiveren en in hun oorspronkelijk staat terug te brengen. Zo kregen ze het voor elkaar gezond te blijven, de harmonie tussen lichaam en geest te behouden en (lichamelijke en geestelijke) blokkades te laten verdwijnen.

bewerkte originele lu jong

In deze opleiding worden de 5 basisoefeningen aangeleerd.
Het zijn zeer eenvoudige maar heel effectieve bewegingen die je in balans brengen op fysiek, mentaal en energetisch vlak.
Door de eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden is het mogelijk om deze oefeningen aan te leren aan een zeer ruim publiek (mensen met burn-out, mensen met depressie, mensen met chronische pijnen, … ).
Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Door de combinatie van vorm en beweging en het gebruik van de ademhaling, opent Lu Jong geleidelijk de lichaamskanalen. Zo worden blokkades zachtjes losgemaakt en kan de energie weer op de juiste manier stromen. Hierdoor verbetert je lichamelijke gezondheid,  je ziet de dingen helderder en je voelt meer energie.

Hoewel Lu jong eenvoudig is, kan het je leven veranderen.

 

Overzicht van de modules die gegeven worden tijdens deze opleiding:

• de 5 Lu jong bewegingen (theorie en praktijk)
• anatomie (Westerse anatomie met nadruk op spieren en skelet)
• onderwerpen ivm gezondheid (knieproblemen, rugproblemen, zwangerschap, ea.)
• studie van de leer van de elementen specifiek vertaald naar de bedrijfswereld.

Na de opleiding is er een schriftelijk en theoretisch examen.
Bij het succesvol beëindigen wordt aan u het diploma van Lu Jong teacher (basic) uitgereikt, dan kunt u deze waardevolle oefeningen integreren in uw bedrijf.

 

Wil je meer weten?
Maak dan vrijblijvend een persoonlijke afspraak met Maaike.
Dit kan via maaike@tarayogini.be of  0032(0)477795023.