Leiderschapsmodules

 

Deadlines, resultaten, presteren, … al deze woorden zijn zo vertrouwd in onze Westerse bedrijfswereld.
We leven in een wereld waar alles zeer snel moet vooruit gaan.

Maar hoe maken we nu écht het verschil?  Hoe worden we succesvol(ler)?
Het geheim ligt in een goed leiderschap. Het gaat ook over het raken van de organisatie met jouw persoonlijke aanwezigheid, met het opbouwen van relaties en met het stimuleren van productieve conversaties.
Maar als we effectiever willen zijn naar anderen zullen we eerst onszelf beter moeten leren kennen.
Zelfkennis is mogelijk een van de minst besproken leiderschapscompetenties, maar waarschijnlijk wel een van de meest waardevolle.

In de Oosterse disciplines staan ze heel ver in de beoefening naar méér zelfkennis. Heel wat van de Westerse literatuur vinden dan ook inspiratie in de Oosterse filosofieën.
Daarom werkt Tarayogini voor de uitbouw van deze leiderschapsmodules samen met een gekende Boeddhistische leraar, Tulku Lobsang.

Het doel is om de authenticiteit te bewaren, alsook een brug te creëren tussen Oost en West.
Namelijk Oosterse technieken door een gekend Boeddhistische leraar, en om de integratie te verzekeren aangevuld  met 1-op-1 coaching door een Westerse bedrijfscoach.

LM_010

Tulku Lobsang

Tulku Lobsang is een Boeddhistische leraar die sinds 2002 de wereld rondreist om zijn kennis te verspreiden. De basis van zijn leer is de oude tantrische kennis, die het fundament is van het Tibetaans Boeddhisme. In deze leer staat zelftransformatie centraal.
Tulku Lobsang heeft reeds veel ervaring opgebouwd in de bedrijfswereld vooral in Nederland en Zwitserland.
Hij weet zijn kennis over te brengen op een humoristische maar directe manier.

Een greep uit het mogelijk aanbod aan workshops:

Vernieuwend leiderschap

Leiderschap in het westen betekent doelen stellen, plannen en uitvoeren. We spannen ons tot het uiterste in om ervoor te zorgen dat onze medewerkers het gewenste gedrag vertonen. Niet zelden leidt dit tot stress en frustratie op de werkvloer en eindigen de goede voornemens in een desillusie. Boeddhistisch leiderschap is effectief leiderschap omdat ze gestoeld is op een grondig begrip van de werking van de menselijke geest. Bij verandering richten wij ons altijd op de ‘ander’, volgens het Boeddhisme is het echter het ‘zelf’ dat moet veranderen. We verliezen niet alleen onze eigen ruimte maar tevens ons leiderschap op het moment dat we anderen proberen te veranderen. Een goede leider weet goed te luisteren naar anderen, zichzelf te veranderen en daardoor de juiste begeleiding te bieden. Pas dan is ook de ander bereid tot verandering.

* De kracht van verandering

We zien verandering veelal als een probleem in plaats van een opportuniteit. Maar eigenlijk is verandering heel possitief want het heeft de potentie en de mogelijkheid om iets helemaal nieuws te creëren. De grootste fout die we maken is te denken dat we geen verandering
nodig hebben want verandering is nu eenmaal een onderdeel van het leven. Dat is ook de reden van de economische crisis. Alle systemen zijn zo gemaakt dat ze vast zijn zodat verandering niet mogelijk is. Maar dat zorgt er juist voor dat die systemen
niet (meer)werken want er is steeds verandering aanwezig. In deze workshop leert Tulku Lobsang ons de kracht van verandering ontdekken. Via inzichten en technieken kunnen we deze verandering als een opportuniteit zien.

Authentiek leiderschap

Zelfkennis is mogelijk een van de minst besproken leiderschapscompetenties, maar waarschijnlijk wel een van de
meest waardevolle. Het betekent dat je je bewust bent van waar je talenten liggen en van wat je nog moet leren. En het betekent ook open staan voor antwoorden als je iets niet weet en toegeven van fouten als die gemaakt zijn. De grootste valkuil van veel leiders
is dat zij menen alles te moeten weten en op alles een antwoord te moeten geven en dat zij als zwak en inadequaat zullen worden bestempeld als zij hun limieten of fouten aan anderen blootleggen. Eigenlijk is dat heel contraproductief want of je je zwakheden nu erkent of niet, de mensen om je heen zullen het toch wel zien. Het trachten te verbergen kan zelfs leiden tot de perceptie dat
je jezelf niet voldoende kent of dat er getwijfeld wordt aan je integriteit. Zelfkennis staat aan de basis van elk succesvol leider. Succesvolle leiders bezitten niet alleen een grote mate van zelfkennis, zij zijn ook in staat authenticiteit te tonen. Authenticiteit
gaat over het oprecht laten zien wie je bent en wat je kunt.

Het is ook steeds mogelijk om op maat een onderwerp uit te werken.

Voor meer informatie en/of een prijsofferte.

Neem contact op met Maaike Decock via maaike@tarayogini.be of op 0032(0)477.79.50.23