Fit@yourdesk

fit@work

Het fit@your desk programma werkt preventief voor muscoskeletaire aandoeningen.

Gezondheidsproblemen en stress behoren tot de top 5 oorzaken van een langdurig ziekteverzuim.
Mensen die een bureaujob uitoefenen zitten het grootste deel van de dag. Dit vormt een ideale voedingsbodem voor allerlei klachten van het bewegingsapparaat. Om stil en geconcentreerd op hun stoel te blijven zitten gebruiken de medewerkers voortdurend dezelfde spieren.

De meest voorkomende klachten van mensen die een bureaujob doen zijn:
• rugklachten
• ademhalingsziekten
• carpaletunnelsyndroom
• tendinitis van de bovenste ledematen

Voorkomen is dus de boodschap, gezien de kosten voor absenteïsme hoog kunnen oplopen.
• de directe kost (het gewaarborgd loon)
• de indirecte kost (kan twee tot driemaal hoger) zijn dan de directe kost. (We denken hier aan het aanwerven van een vervangend personeelslid, het opleiden van deze persoon, productiviteitsverlies,… Verhoogde werkdruk bij de directe collega’s).

Recent cijfermateriaal toont aan dat de mate waarin werknemers spanningsklachten rapporteren met 21% is gestegen tussen 2005 en 2011, deze cijfers gelden voor jong en oud. Uit deze cijfers kunnen we opmaken dat de het behandelen van de toenemende stress bij jong en oud heel belangrijk wordt in een goed absenteïsmebeleid.

Investeer dus in je menselijk kapitaal !
Tijdens de workshop (3 uur) “FIT@YOURDESK” leren uw medewerkers hoe ze via eenvoudige oefeningen hun lichaam fit en gezond kunnen houden.

shutterstock_141837223

Het dagelijks uitvoeren van deze 6 yogahoudingen neemt slechts 12 min in beslag.

Wil je meer weten?
Maak dan vrijblijvend een persoonlijke afspraak met Maaike.
Dit kan via maaike@tarayogini.be of  0032(0)477795023.

Voor onderstaande bedrijven heb ik reeds fit@yourdesk gegeven:

 kortrijk-az-groeninge-logo    logo

logo antwerpen imgres

Een reactie van een deelnemer van de Fit@yourdesk voor VMA:

Ik had onlangs het geluk om een sessie van fit@yourdesk te kunnen bijwonen in het kader van onze jaarlijkse veiligheidsdag.
De manier waarop Maaike de groep onderhield, de oefeningen demonstreerde en ons begeleide getuigd mijn inziens van een zeer goede kennis en beheersing van de materie en van haar talent om met mensen om te gaan ondanks de, naar mijn mening, te grote groep en te kleine zaal waardoor enige improvisatie noodzakelijk was.
Ik was dan ook aangenaam verrast door de verschillende oefeningen die, door mijn sportief verleden als Judotrainer, voor mij zeer herkenbaar overkwamen en mij in het verleden heel wat nut hebben bewezen.
Deze sessie van fit@yourdesk wil ik dan ook ten zeerste aanraden aan allen die, tijdens het uitvoeren van hun taken,  last ondervinden aan lijf en leden  in deze tijden waar stress en burn-out hoogtij vieren.
Proficiat Maaike, doe zo verder.

Patrick Van Landschoot (deelnemer Fit@yourdesk)

VMA

Enkele reacties van de deelnemers van de Fit@yourdesk voor het Stad Antwerpen:

Ik vond de workshop buiten verwachting heel ontspannend en rustgevend.
Je word je echt bewust van de noden van je lichaam.
Vooral de oefeningen voor de ogen ga ik zeker nog veel gebruiken.  ( ik heb ze vandaag al een keertje gedaan ) ;-).
De oefeningen werden ook duidelijk uitgelegd, een aangename lesgeefster.
C.

Mijn ervaring met de workshop was eigenlijk véél beter dan dat ik initieel had verwacht.
Ik dacht Yoga, ja amaiiii dat gaat wat worden ?
Maar eigenlijk zijn er wel bepaalde oefeningen die, als het wat teveel wordt, we makkelijk aan onze bureau kunnen doen.
Dus na een negatieve houding tov de workshop is die omgedraaid in een positief gedacht ?
Dat komt ook door een groot deel dat de workshop echt héél to the point is gebracht. Gene poespas, maar gewoon to the point. Super gewoon !

N.

Na de sessie voelde ik mij echt ontspannen. Een betere coach kon ik mij niet voorstellen. Ik probeer die oefeningen zeker nog eens uit thuis.

S.

Het was voor mij een heel interessante sessie.
Goed gebracht, leerzaam en ontspannend.

M.

 

Een reactie van een deelnemer van de Fit@yourdesk voor ArcelorMittal:

“yoga-ontspanningstechnieken op kantoor” … georganiseerd in het kader van onze Health & Safetydag … Ik denk dat de meesten onder ons zich, al dan niet sceptisch, afgevraagd hadden wat wij ons van daar in godsnaam moesten bij voorstellen.

De hartelijke begroeting door Maaike, de introductie van het concept, de kennismakingsronde, de bijzondere aandacht voor de eventuele individuele lichaamsklachten opdat zij hier rekening kon meehouden bij het aanleren van de oefeningen, zorgden er snel voor dat het ijs was gebroken.

De diverse technieken /oefeningen werden duidelijk uitgelegd en voorgedaan en dan samen in groep uitgevoerd ; er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de ademhalingstechniek en na iedere oefening werd gevraagd wat wij ervan vonden.

Wat mij vooral aansprak was de open houding van Maaike, die heel enthousiast lesgaf, terug koppelde waar nodig, gerichte vragen stelde, maar vooral heel veel respect had voor ieder individu en elkeen de vrijheid liet om er het hare / het zijne over te denken.

De sfeer in de groep was heel erg ontspannen en – ondanks het plaatsgebrek – hebben wij toch heel bijgeleerd.

Ik vermoed dat niet iedereen er onmiddellijk mee aan de slag zal gaan (tijdsgebrek is een veel gehoord excuus :-)), maar ben er wel van overtuigd dat bij veel deelnemers de interesse is gewekt en wie weet … eens het yogazaadje geplant werd …

Deelnemer ArcelorMittal

ArcelorMittal-Logo